MALLORCA

Las Palmas - Cala Tuent - Déja - Sant Elm - Las Palmas

9 april - 13 april

€499 per persoon

DAG 1

Je landt met het vliegtuig op het vliegveld van Las Palmas. Vanuit het vliegveld wordt je naar het hotel gebracht. Daar maak je kennis met de rest van de groep en gaan we de dag van de eerste etappe alvast met je doornemen.

Las Palmas

DAG 2

De eerste etappe op dit ruige zonnige Spaanse eiland leidt je van de hoofdstad van Mallorca noordwaarts richting Cala Tuent, gelegen aan de westkust. 
 

Na 25 km kom je op de Col de Sóller. Deze heeft (vanaf het zuiden) een gemiddeld stijgingspercentage van 4% en is een mooie “opwarmer”. Van daaruit gaan verder noordwaarts, waar we de Alto de Puig Major moet overwinnen. Een pittige klim van 13km met een gemiddeld stijgingspercentage van 6%. De aanwakkerende zeebries kan het allemaal nog iets zwaarder maken.

Cala Tuent

DAG 3

Na een mooie zonsondergang, een heerlijke nachtrust en een stevig ontbijt in het hotel, gaan we in de tweede etappe weer zuidwaarts richting het plaatsje Déja. Na 55 km fiets je door het havenplaatsje Port de Sóller. 

 

Drie kilometer verderop krijg je een venijnige klim (Cap Gros) voor de kiezen, maar met wel één met een fantastisch uitzicht over het havenplaatsje.

Verderop deze route beklimmen we, net als in de eerste etappe, weer de Col de Sóller, maar dan vanuit noordelijke richting. 

Het is een prachtige etappe waarbij we de keus hebben om de korte of de lange route (een lus met meer hoogtemeters) te pakken. Voor ieder wat wils.

Déja

DAG 4

Deze 3e etappe kenmerkt zich door een aantal korte beklimmingen. De zwaarste daarvan is die op 28km. Vanaf Banyalbufar is er een steile beklimming met een  gem stijgingspercentage 12% over een lengte van 2 km. Even afzien na al die prachtige vergezichten. Wij zullen je uiteraard ook tijdens deze etappe ondersteunen.

We vervolgen de kustweg om uiteindelijk aan te komen in het plaatsje Sant Elm. Een leuk toeristisch plaatsje aan het uiterste zuidwesten van Mallorca, waar je ‘s avonds nog eens heerlijk uit eten kunt gaan. 

Voor de geplande tocht van 9 april zullen we op de derde en laatste etappe vanaf Dejà naar Las Palmas fietsen. Op dag 5 nemen nemen we dan afscheid van elkaar. 

Sant Elm

DAG 5

De vierde etappe gaan we weer richting de hoofdstad Palma de Mallorca. Deze rit begint in Sant Elm en leidt je door de heuvels naar Las Palmas.

Als je wilt, kun je er ook nog een 5e etappe aan vast plakken. Als je dit met onze ondersteuning wilt, moet je dit voorafgaand aan de boeking aangeven.

Drie etappes zijn ook mogelijk. In principe zullen we dan vanaf Dejà naar Las Palmas fietsen.

Uiteraard kunnen we de tour aanpassen aan jouw specifieke wensen. We verwelkomen je graag bij onze groep!

Las Palmas