Las Palmas - Cala Tuent - Déja - Sant Elm - Las Palmas

Mallorca

€499 per persoon

DAG 1

Vanaf het vliegveld van Las Palmas wordt je gebracht naar het hotel in de stad. Daar maak je kennis met de rest van de groep en gaan we de dag van de eerste etappe alvast met je doornemen.Ook krijgen we nog even de kans de fietsen af te stellen, zodat je comfortabel aan de tocht kunt beginnen.

Las Palmas

DAG 2

De eerste etappe op dit ruige zonnige Spaanse eiland leidt je van de hoofdstad van Mallorca noordwaarts richting Cala Tuent, gelegen aan de westkust. 
 

Na 25 km kom je op de Col de Sóller. Deze heeft (vanaf het zuiden) een gemiddeld stijgingspercentage van 4% en is een mooie “opwarmer” voor de rest van de etappe. Van daaruit gaan we verder noordwaarts, waar we de Alto de Puig Major moet overwinnen. Een pittige klim van 13km met een gemiddeld stijgingspercentage van 6%. De aanwakkerende zeebries kan het allemaal nog iets zwaarder maken.

83km / 2278hm

Cala Tuent

DAG 3

Na een mooie zonsondergang, een heerlijke nachtrust en een stevig ontbijt in het hotel, gaan we in de tweede etappe weer zuidwaarts richting het plaatsje Déja. Na 55 km fiets je door het havenplaatsje Port de Sóller. 

 

Drie kilometer verderop krijg je een venijnige klim (Cap Gros) voor de kiezen, maar met wel één met een fantastisch uitzicht over het havenplaatsje.

Verderop deze route beklimmen we, net als in de eerste etappe, weer de Col de Sóller, maar dan vanuit noordelijke richting. 

Het is een prachtige etappe waarbij we de keus hebben om de korte of de lange route (een lus met meer hoogtemeters) te pakken. Voor ieder wat wils.

108km / 3608 hm

68km / 1654 hm

Déja

DAG 4

Deze 3e etappe kenmerkt zich door een aantal korte beklimmingen. De zwaarste daarvan is die op 28km. Vanaf Banyalbufar is er een steile beklimming met een  gemiddeld stijgingspercentage 12% over een lengte van 2 km. Even afzien na al die prachtige vergezichten. Wij zullen je uiteraard ook tijdens deze etappe ondersteunen.

We vervolgen de kustweg om uiteindelijk aan te komen in het plaatsje Sant Elm. Een leuk toeristisch plaatsje aan het uiterste zuidwesten van Mallorca, waar je ‘s avonds nog eens heerlijk uit eten kunt gaan. 

Voor de geplande tocht van 9 april zullen we op de derde en laatste etappe vanaf Dejà naar Las Palmas fietsen. Deze rit is iets langer maar heeft minder hoogtemeters te verteren. Morgen (op dag 5) nemen nemen we dan afscheid van elkaar. 

70km / 2621hm Deja - Sant Elm

105km / 2150hm Deja - Palma de Mallorca

Sant Elm

DAG 5

De vierde etappe gaan we weer richting de hoofdstad Palma de Mallorca. Deze rit begint in Sant Elm en leidt je door de heuvels naar Las Palmas.

Als je wilt, kun je er ook nog een 5e etappe aan vast plakken. Ondersteuning van EtappeTours is alleen op aanvraag.

Voor de tocht op 9 april staan er 3 etappes op het programma. In principe zullen we dan vanaf Dejà naar Las Palmas fietsen.

Uiteraard kunnen we de tour aanpassen aan jouw specifieke wensen. We verwelkomen je graag bij onze groep!

82km / 1622hm Sant Elm - Palma de Mallorca

Las Palmas