Rhône Alpes

€639

DAG 1

We ontmoeten elkaar in het hotel in Albertville en nemen deze avond de tijd om kennis met elkaar te maken.

We hebben nog even de tijd om fietsen na te kijken en even door te nemen wat je te wachten staat tijdens deze tocht.

Na een borrel duiken de meesten hun bed in,zodat je fris en fruitig klaarstaat voor de eerste etappe.

Welkom

DAG 2

Vanuit de startplaats Albertville vertrekken we voor de 1e etappe richting Aix-les-Bains langs het meer van Annecy. Daarbij passeert u het Massief van Bauges, een prachtig beschermd bergachtig natuurgebied.

Na een opwarmertje op de Col de Leschaux kom je halverwege de rit de Col de Plainpalais tegen en deze heeft een stijgingspercentage van 4,6%. Daarna is het afdalen tot Aix-les-Bain aan het Meer van Annecy.

Albertville - Aix-les-Bains

DAG 3

Vanuit Aix les Bains vertrekken we noord-oostwaarts door het Bauget massief richting de Col de Colombière.

Deze staat dan ook in het teken van de maar liefst 23 km lange beklimming. Doordat je de beklimming van zuid naar noord fietst is het gemiddelde stijgingspercentage "maar" 4,3%. Kun je er geen genoeg van krijgen? Dan fiets je de berg nog eens vanaf de andere richting. Nu is het maximum percentage 13%. Nu kun je vast weer goed gaan slapen

Aix-les-Bains - Col de Colombière

DAG 4

Vandaag staat er een relatief korte etappe op het programma met de mogelijkheid om er nog een  lus aan vast te plakken. Met deze lus na 60km verdubbel je de hoogtemeters. De volle lengte van de etappe bedraagt uiteindelijk 88 kilometer. 

Col de Colombière - Sallanches

DAG 5

In deze vierde etappe fietsen we van Sallanches zuidwaarts richting de plaats plaats Albertville.

De etappe leidt je verder langs de crème de la crème van het Franse hooggebergte. Met de mentale en technische support van ons team kom jij die bergen over!

 

Voor de klimmers volgt er nog een extra lus met daarin de Col des Cyclotouristes, een col over 11 km met een gemiddeld stijgingspercentage van 6,3% met een max van 12%.

Sallanches - Albertville

DAG 6

In het hotel in Albertville genieten we samen nog even van een goed ontbijt en wisselen we nog wat foto's en ervaringen uit. 

Tenslotte nemen we afscheid van elkaar en hopen we dat je een fantastische week hebt gehad en snel weer een tocht bij ons boekt!

Afscheid