Auvergne & Limosin

5 etappes | 6 nachten

16 mei - 22 mei 2020

€449 p.p.

DAG 1

Het team van Etappe Tours en Juliette Tentvakanties verwelkomen je graag op camping Le Perle van de Limburgse familie Rijkx in het plaatsje Fourneaux. Midden in de Limousin, departement Creuse (midden Frankrijk), krijg je op deze gezellige camping een korte briefing voor morgen.

Je kunt 's avonds nog genieten van een heerlijk diner in het restaurant van de camping.

 

Daarna controleren we nog even of de fietsen klaar zijn voor de eerste etappe naar Saint Christophe. In de avond kunnen we gezellig nog even wat drinken voordat we gaan slapen.

Camping Le Perle

Limousin

DAG 2

De eerste etappe kenmerkt zich door een heuvelachtige omgeving, hoewel de hoogste en langste klim al op 18 km begint. Deze klim heeft een lengte van 10 km met een gemiddeld stijgingspercentage van 2,6%

Na 135 kilometer kom je aan op camping En Campagne. Een kleine camping met maar 30 plaatsen, waar gastvrijheid hoog in het vaandel staan. De tenten staan op ruime perken. Maar ook hier is er ‘s avonds ruimte voor gezelligheid met elkaar of om er even zelf tussenuit te gaan.

Camping "en Campagne"

Limousin

DAG 3

Vandaag staat er met slechts 700 hoogtemeters over 70 kilometer een korte en relatief vlakke etappe op het programma.

Je komt na deze lichte etappe aan op de 4sterren camping Le Verdoyer met een heel gezellige atmosfeer. Er is hier gelegenheid om lekker te eten en naderhand nog een wijntje te drinken. De directe omgeving is heuvelachtig en uitdagend genoeg om nog een rondje in omgeving te fietsen. Heb je meer zin even te zwemmen, dan heeft deze camping zowel een openlucht- als overdekt zwembad waar je nog even een verfrissende duik kunt nemen!

 

Meer informatie over de camping:

https://www.verdoyer.fr/dormir-se-reposer

Camping Le Verdoyer

Charante

DAG 4

Na een goed ontbijt vertrekken we rond 9.30u voor een relatief lichte etappe. Het landschap kenmerkt zich door een glooiend landschap en rustige landweggetjes. 

Met 100 kilometer en 1000 hoogtemeters is het zeker niet de zwaarste etappe van deze Route Juliette, maar wel een leuke etappe waarin je kunt geniten van de omgeving.

 

Halverwege de middag kom je aan op de rustige camping Les Tourterelles

Camping Les Tourterelles

Haute Vienne

DAG 5

Begin de dag met een stevig ontbijt, want er staat een zware etappe op het programma. Met een totaal van 2100 hoogtemeters en 132 kilometer is het de zwaarste etappe van de tocht. 

De tweede helft van de rit kom je aan in het groot regionaal park Millevaches en Limousin.

http://www.pnr-millevaches.fr/

 

In dit park bevindt zich dan ook de Domaine De Miaralet, waar we elkaar weer treffen. Nu lekker wat tijd om te doen wat je wilt en je weer prepareren voor morgen!

 

 

Camping Domaine de Mialaret

Haute Vienne

DAG 6

Op deze laatste etappedag gaan we noordwaarts door het mooie nationale park "Millevaches en Limousin" weer richting de camping waar we zijn begonnen, camping Le Perle.

De route gaat door een heuvelachtig en bosrijk gebied waarbij je in 115 kilometer 1715 hoogtemeters aflegt.

s Avonds wordt je weer opgewacht door het welkomstcommitee van Etappe Tours en Juliette Tentvakanties. Op deze laatste avond van de tocht doen we nog eens een flinke borrel en wisselen we nog eens wat ervaringen van de week uit.

 

 

Camping La Perle

Haute Vienne