VIER LANDEN WIELERTOCHT

10 september - 16 september 2020

Oostenrijk - Slovenië - Kroatië - Italië

€769

DAG 1

Je komt aan op het eerste hotel in een plaats op een aantal kilometer van Klagenfurt. Daar volgt een eerste kennismaking met de gastheer van Etappe Cycling Tours en ontmoet je de rest van de groep. 

Je kijkt nog één keer je materiaal na en we nemen met elkaar de veiligheidsinstructies door. Je zorgt voor een goede maaltijd en je kunt nog een avond genieten van de omgeving, maar het ligt voor de hand dat je op tijd je bed op zoekt om uitgerust te kunnen beginnen aan deze prachtige wielertocht!

Klagenfurt

OOSTENRIJK

DAG 2

Vanuit Klagenfurt fietsen we, met een stevig ontbijt in onze maag, richting de Sloveense grens, om daar te beginnen aan de eerste beklimmingen van de tocht. Het hoogste punt van de tocht bevindt zich na 37 km precies op de Oostenrijk - Sloveense grens op de Kosutica. Vandaar kijk je uit over het prachtige Sloveense landschap.

Heb je genoeg van het grote klimwerk voor vandaag kun je ervoor kiezen om je benen te sparen, maar voor de klimmers is er de mogelijkheid om op 75 km nog een leuke beklimming te wagen. In dat laatste geval zul je in totaal 133km afleggen ipv de 107 km.

Rob

SLOVENIË

DAG 3

Vanuit de hoofdstad van Slovenië rijden we op dag 3 verder zuidwaarts richting de Istrische oostkust. Met 125 km en 1300 hoogtemeters is dit een heerlijke etappe om de benen eens goed op krachten te laten na de beklimmingen van gisteren. Met een prachtige eindbestemming wordt je inspanning ruimschoots beloond! 

Lovran

KROATIË

DAG 4

In de etappe van Lovran naar Manzano fietsen we door drie landen, Kroatië, Slovenië en komen we aan op de prachtige Italiaanse locatie, nabij Udine, die je hiernaast afgebeeld ziet staan! De etappe is met 1700 hoogtemeters niet heel bergachtig, maar kan richting de kust verrassend zwaar worden door de zeewind.

 

Sanm Michelle del Carso

ITALIË

DAG 5

In deze rit maken we over een kortere afstand meer hoogtemeters. We rijden door het hooggebergte bij het drielandenpunt van Italië-Slovenië en Oostenrijk. Tijdens deze etappe wordt je uitgedaagd, maar ook zeker beloond met prachtige uitzichten over het Alpengebied! 

Log Pod Mangartom

SLOVENIË

DAG 6

Deze laatste etappe hebben we de keuze uit 2 routes. Als de benen nog goed zijn is er een 110km lange route met 2300 hoogtemeters. Als het beste er wel af is, dan hebben we een route van 85km en  1400 hoogtemeters. Het wordt hoe dan ook nog redelijk pittig door het Nationaal Park Triglav. Beide routes duiken Oostenrijk weer in en leiden langs de Drau en de Ferlacher Stausee richting Klagenfurt. Bij het hotel kunt u nog lekker van de omgeving genieten. Tot slot nog even een goede nachtrust pakkenen na een heerlijk ontbijt kunt u terug kijken op een geweldige fietstocht! 

Klagenfurt

OOSTENRIJK